Nori na oreščke
16:11Si že kdaj dodala smutiju oreščke? Jaz jih enostavno obožujem. Izmed vseh vrst, ki jih ponujajo na trgu so moji najljuši indijski oreščki, ki sicer izvirajo iz Brazilije ter imajo sladkast priokus. Najbrž se jim je zato tako težko upreti.
Tukaj imaš hiter pregled katere vitamine in minerale vsebujejo ti sladki oreščki:
Moja cimra ponavadi namoči oreščke in jih pusti čez noč, saj pravi da so tako veliko bolj zdravi. Okus namočenih oreščkov pa je malce drugačen, kot si navajena. Vsekakor pa lahko rečem, da so namočeni mandlji veliko boljši kot suhi. Za kakšen eksperiment v kuhinji se definitivno splača poizkusiti.
Tukaj najdeš 5 razlogov zakaj je priporočljivo namakati oreščke.
Za zajtrk so najboljši oreščki, ki vsebujejo veliko energijsko vrednost in nas napolnijo z energijo za energičen začetek dneva. Lahko jih dodaš k svojemu običajnemu zajtrku.
Lahko pa jih dodaš kar v smuti, poglej kako:
Potrebuješ:
- 2 banane
- 1 žlica kokosove moke
- 10 – 15 indijskih oreščkov (lahko tudi orehi)
- ½ skodelice ovsenih kosmičev
- 1 skodelica vode ali riževega mleka
- 1 čajna žlička medu
Banana in indijski oreščki ali orehi zelo dobro pašejo skupaj :)
Priprava:
1. Kuhaj kosmiče v vodi, dokler voda ne zavre. Ko so kosmiči kuhani, jih precedi in splahni z vodo.
Če nimaš časa, pripravi skodelico vode in vanjo namoči kosmiče že zvečer in jih tako pusti čez noč.
2. Daj vse sestavine v blender.
3. Miksaj dokler ne postane masa tekoča.
4. Nalij v kozarec.
5. Če želiš lahko narežeš par indijskih oreščkov in jih na koncu dodaš v smuti.
0 komentarji
Deli svoje mnenje z nami!